nut.nl

Metatags maken

Stichting Nut
not-for-profit

wjSubmit: metatags maken

Vragen, opmerkingen? Reageer gerust

Voordat je je website aanmeldt bij zoekmachines is het aan te raden die zoekmachine-vriendelijk te maken. Dit kun je doen door op je pagina's zogenaamde metatags te zetten, aanwijzingen voor de zoekmachines. Als je onderstaande gegevens invult dan worden de juiste metatags voor je gegenereerd. Deze hoef je dan alleen nog toe te voegen aan je webpagina's.

Meer over dit onderwerp kun je vinden in het artikel Het gebruik van META codes van Hans Werksman en in Is er een manier om beter ge´ndexeerd te worden door de zoekmachines? in de FAQ van de nieuwsgroep nl.internet.www.ontwerp.

Titel van de webpagina.

Waar gaat je website over? De eerste kennismaking van bezoekers met je website.

Beschrijving

Geef een bondige beschrijving van de inhoud van de site (ongeveer 20 woorden). Deze beschrijving is samen met de titel vaak het eerste wat mensen in een zoekmachine zien van je site, dus denk hier goed over na.

Sleutelwoorden

Geef een aantal sleutelwoorden op, gescheiden door komma's. Probeer je te verplaatsen in degene die naar jouw site zoekt: welke woorden zou jij intypen in een zoekmachine om jouw site te vinden?

Opmerkingen:

  • Sommige zoekmachines die ook directory's zijn (zoals Aeiwi) gebruiken je sleutelwoorden bij het indelen van je pagina in een categorie. Als je dus bijvoorbeeld in de categorie World > Nederlands > Computers > Internet > Organisaties genoemd wilt worden, dan is het aan te raden om deze sleutelwoorden als eerste te noemen.
  • Een spatie na elke komma is gebruikelijk. Dus bijvoorbeeld 'metatags, genereren, hulp' bijvoorbeeld.
  • Herhaal geen sleutelwoorden, sommige zoekmachines geven hiervoor namelijk strafpunten.
  • Geef niet meer dan zeg 25 sleutelwoorden op.
  • Bij het kiezen van sleutelwoorden is het soms handig een idee te hebben welke sleutelwoorden populair zijn. De zoekmachine Overture biedt een kijkje achter de schermen met de Search Term Suggestion Tool (ook bereikbaar vanuit het resultatenscherm).
  • Veel zoekmachines waarderen je pagina meer als je sleutelwoorden in de tekst van je pagina terugkomen. Kies dus niet simpelweg de eerste paar hits van die Search Term Suggestion Tool, maar kijk welke woorden belangrijk zijn in de tekst van je pagina (en zoek daar eventueel wat alternatieve formuleringen voor met de Search Term Suggestion Tool).
  • Wat ook goed werkt is om de woorden waarop je gevonden wilt worden niet alleen als sleutelwoorden te noemen, maar ze te gebruiken als kopjes in je tekst, dus als <H1>, <H2>, enz.

Naam

E-mail

Jouw naam en e-mailadres.

Spider-instellingen

index
follow

Met index geef je de spider van zoekmachines toestemming om je pagina op te nemen in de zoekmachine. Met follow vertel je de spider om links op je pagina al dan niet te volgen. Je kunt het beste beide instellingen aangevinkt laten staan.

Taal

Copyright

Degene die de teksten en het design op de site heeft verzorgd.

   of keer terug naar wjSubmit.

versie 1.60 nut

Teller